Kost
Hos Naturspirerne sætter vi god tid af til måltiderne, så børnene i det omfang der er muligt selv kan hælde, øse og smøre. Det gør vi fordi det giver et godt børnefællesskab og fordi der skal være plads tid og ro til læring.
Undervejs i måltidet snakker vi om smagen og de forskellige råvarer i maden, men også om oplevelser fra hverdagen her og hjemme hos børnenes familier.
Når vi gør alt det lærer mine små spirer at begå sig socialt ved bordet, og så gør vi det også fordi det bare er super hyggeligt.
Jeg går op i, at vi får sund og varieret kost, og det vil delvist være økologisk.
Jeg serverer rugbrødsmadder med forskelligt pålæg og grønt, eller en varm hjemmelavet ret til frokost.
Ofte bager jeg boller eller andet brød, som børnene vil få serveret både til formiddag og eftermiddagsmaden. Indimellem gør vi det til en aktivitet, og børnene er med til at bage. Når børnene bliver inddraget giver det en fællesskabsfølelse og vi sætter her direkte ind på selvværds- og selvtillidskontoen.
Ved specielle behov eller allergier står I forældre selv for levering af dette.