Naturspirerne - privat pasningsordning i Osted

Ved Stine Rysgaard - Tlf. 51 20 81 30

Hverdagen

Det er vigtigt for børnenes trivsel med en tryg og stabil hverdag.

Derfor starter dagen med at jeg tager imod børnene stille og roligt, så børnene vinker og siger farvel til mor eller far på en god måde. Derefter er der morgenhygge evt. med morgenmad, for de børn, der ikke hjemmefra har nået at spise. Der bliver tilbudt morgenmad indtil kl. 7.30.

Morgenmaden kan bestå af boller, rugbrød, havregrød eller havregryn. Der bliver serveret vand til alle måltiderne. Derefter leger vi rolige lege og starter dagen på en rar og naturlig måde. Vi laver puslespil, tegner, læser bøger, hører musik eller leger med lige det legetøj som netop er interessant.

Hvis der er børn, der har brug for en lille morgenlur, bliver de lagt til at sove.

Omkring kl. 9 spiser vi lidt formiddagsmad. Dette kan være boller, bananpandekager eller knækbrød gerne med lidt frugt til.

Herefter er vi klar til forskellige aktiviteter. Nogle dage vil være planlagte, andre dage tager vi præcis som de kommer, og i det tempo som børnene ønsker og har behov for. Hos Naturspirerne prioriterer vi naturen og udelivet højt, så hvis det er muligt er vi ude hver dag, hvor vi leger i haven, rutsjer, cykler, leger i sandkassen, går tur på grønne områder i nærmiljøet, har besøg eller besøger andre børn fra private pasningsordninger, tager på biblioteket, cykler en dejlig tur i ladcyklen, tager på bondegårdstur og meget mere.

Ca. kl. 11.00. spiser vi frokost, som består af rugbrød med forskelligt pålæg samt grønt, eller en varm, hjemmelavet ret. Efter frokost ca. kl. 12, bliver børnene puttet til middagslur.

Når alle børn er vågne ca. kl. 14.00-14.30, spiser vi eftermiddagsmad. Dette kan fx bestå af frugt og boller med pålæg, eller bananpandekager.

Hvis vejret er til det leger vi derefter i haven indtil mor eller far kommer.