Naturspirerne - privat pasningsordning i Osted

Ved Stine Bello Rysgaard - Tlf. 51 20 81 30

Pædagogik og mine værdier

Et anerkendende og kærligt miljø 

Hver dag bliver jeres barn mødt med varme, anerkendelse og nysgerrighed. Jeg er altid tilgængelig og jeg er klar med en tryg og omsorgsgivende favn. Jeg deler masser af kram og high-fives ud, viser glæde og interesse, og jeg begejstres dagligt af børnenes forskellige personligheder, og jeg nyder at følge deres udvikling. 

Ro og nærvær i børnehøjde 

Vores hverdag er præget af ro, nærvær og tryghed. Vi har faste rutiner som sætter rammerne for en tryg, overskuelig og genkendelig hverdag. Jeg kan godt lide at gøre hverdagen og rutinerne tydelige for børnene, det gør jeg via gentagelser, og ved at bruge visuelle konkreter, som fx. piktogrammer der hænger i børnehøjde. 

Vores piktogrammer bruges blandt andet som et værktøj, der tydeliggøre hvordan vores dag skal forløbe, og hjælper børnene til at opleve en ensartet og forudsigelig hverdag. 

Udeliv 

Børn gror i naturen og de udstråler en fantastisk glæde når vi leger ude.

Frisk luft og leg er vigtige elementer i et godt sundt børneliv, og det vil jeg selvfølgelig støtte op om. 

Vores uderum og udelivet er derfor en stor del af vores hverdag hos Naturspirerne. Udelivet byder på et væld af gode sanselige oplevelser og aktiviteter, samt gode muligheder for motorisk udvikling, læring, leg og bevægelse, og ikke mindst bidrager udelivet til nogle friske og sunde børn. 

Fordybelse

Børn er nysgerrige og har en undersøgende tilgang til verden, så hos mig er der god tid til fordybelse. Jeg arbejder med mange gentagelser og sammenhænge, så børnene har god tid til at sanse og opleve i eget tempo og på forskellig vis. 

Leg

Der skal være tid og ro til at lege. leg bidrager nemlig positivt til børns udvikling. Hos mig har børnene rig mulighed for at opleve og deltage i både den frie fantasifulde leg, og i de mere strukturede lege og aktiviteter de bliver præsenteret for. Jeg guider og opmuntre børnene i at indgå i leg, fællesskaber og venskaber med hinanden. 

Kreativitet

At være kreativ er legende og sjovt, jeg er vild med det! 

Hos Naturspirerne laver vi forskellige kreative aktiviteter - vi tegner, maler, både med pensel, svampe og med hænderne og fødderne, vi klipper og klistre, leger med perler, modellervoks, magisk sand og meget andet. 

Især ved højtider og traditioner fordyber vi os i kreative små sysler. 

Kulturelle oplevelser 

Vi nyder at bruge nærområdets og de omkringliggende byers kulturelle tilbud. Vi besøger biblioteker, ser teater for de mindste, besøger legepladser, besøgsbondegårde, skov og strand. 

Vi har en ladcykel som vi flittigt bruger, især i sommerhalvåret. Det er dejligt og sjovt at få vind i håret, og på den måde kan vi komme lidt længere omkring. 

Jeg har en bil med godkendte autostole til alle børn, den bruger vi, når vi fx skal besøge Pangeapark i Bjæverskov og Zoo København, som vi har årskort til. 

Ture ud af huset styrker børns fantasi, legen, fællesskabet og troen på at kunne. Børn udvikler sig af erfaringer. 

Indblik i jeres barns hverdag 

Naturspirerne har en offenligt facebookprofil og en instagramprofil. 

Her ligges billeder og små videoklip op, samt en hyggelig tekst som beskriver dagens aktiviteter. På den måde kan i følge med i vores dage, og hjemme kigge billeder sammen med jeres barn. 

I har som forældre selvfølgelig lov til at vælge at jeres barn ikke skal figurerer på de sociale medier. 

 

Jeg knuselsker min hverdag med jeres små - Naturspirerne er mit hjertebarn.